Svartrötter med löjrom

25 min Förrätt
Svartrötter med löjrom

Under den jordiga ytan är svartroten vit. Underbar som förrätt med löjrom.

Ingredienser

Svartrötter
500 g
Citron
pressad saft av ½
1 dl
Finhackad färsk gräslök
½ dl
Finhackad rödlök
½ dl
Löjrom
100 g

Gör så här

  • Skala svartrötterna och dela dem i 8–10 cm långa bitar. Lägg dem efterhand i kallt vatten med citronsaft i så att de inte mörknar.
  • Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 8-10 min.
  • Fördela svartrötterna på tallrikar. Lägg på crème fraiche, gräslök och rödlök. Toppa med löjrom.
Markera receptet som tillagat

Löjrom kan bytas ut mot röd stenbitsrom

Näringsvärden, per port

Energi:

202 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,2 g
Protein: 17,7 % 8,8 g
Fett: 40,4 % 9,2 g
Kolhydrater: 41,9 % 20,8 g
https://www.arla.se/recept/svartrotter-med-lojrom/