Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Svampfylld aubergine
Svampfylld aubergine
50 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
En dröm för svampälskaren.
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12677)
30 min
Kantarellpasta
(105)
45 min
Våfflor
(6353)
Budget
30 min
Spetskål i ugn
(50)
Budget
Ugnspannkaka
(612)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Dela auberginerna på längden. Gröp ur dem och grovhacka köttet.
Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min.
Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan.
Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja i en panna tills all vätska kokat bort.
Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg. Ta pannan från värmen.
Rör ner persilja, 1 ½ dl ost, salt och peppar.
Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min.
Servera med mezeyoghurt och kokt bulgur eller ris.
Klart!
Ingredienser
Auberginer
2
Champinjoner
300 g
Gul lök
1
Bladpersilja
1 kruka
Arla Köket® Smör- & rapsolja
Arla Köket® Riven ost gratäng
2 dl
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
2 krm
Till servering:
Arla Köket® Turkisk yoghurt
2 dl
Bulgur eller ris
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12677)
30 min
Kantarellpasta
(105)
45 min
Våfflor
(6353)
Budget
30 min
Spetskål i ugn
(50)
Budget
Ugnspannkaka
(612)
10 min
Äggröra
(419)
60+ min
Kantarellpaj
(70)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2090)
15 min
Fattiga riddare
(2293)
Budget
10 min
Omelett
(719)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum