Svampfylld aubergine

Svampfylld aubergine

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(82 st)

En dröm för svampälskaren.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering:

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna. Gröp ur dem och grovhacka köttet. Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan. Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja tills all vätska kokat bort. Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg. Ta pannan från värmen. Rör ner persilja, 1 1/2 dl ost, salt och peppar. Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min. Servera med mezeyoghurt och bulgur eller ris.

Skriv ut

Källa: