Svamp och rotsaksgryta med kolja och pepparrotscrème

Svamp och rotsaksgryta med kolja och pepparrotscrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Kolja och rotfrukter i säsong och den svamp du har i skafferiet eller i frysen blir här till en mustig och rustik gryta. Använd MSC-certifierad kolja som finns på WWFs gröna lista.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g koljafiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 400 g jordärtskockor
  • 400 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • svampar valfri mängd och sort
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kantarellfond
  • 6 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl hackad färsk persilja

Pepparrotscrème:

Gör så här:

Gör så här:

Börja med pepparrotscrèmen. Blanda samman crème fraiche, pepparrot och citron. Smaka av med salt och vitpeppar och ställ kallt. Skala och skär jordärtskockor och potatis i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i ringar. Stek jordärtskockorna i 1 msk smör ca 5 min i en gryta. Tillsätt potatis och lök mot slutet. Stek svampen i resten av smöret i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt vin, kantarellfond och vatten. Låt koka 5-10 min. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Koka upp 3-4 dl vatten, salt, lagerblad och peppar en låg vid kastrull eller panna. Lägg i fisken och låt den sjuda 2-3 min. Servera fisken i djup tallrik med svamp- och rotsaksgrytan. Toppa med pepparrotscrème.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem