Svamp och rotsaksgryta med kolja och pepparrotscrème

Svamp och rotsaksgryta med kolja och pepparrotscrème

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(19 st)

Kolja och rotfrukter i säsong och den svamp du har i skafferiet eller i frysen blir här till en mustig och rustik gryta. Använd MSC-certifierad kolja som finns på WWFs gröna lista.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 8 vitpepparkorn
  • 400 g jordärtskockor
  • 400 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • svamp valfri mängd och sort
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk kantarellfond
  • 6 dl vatten
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl hackad färsk persilja

Pepparrotscrème:

Gör så här

Gör så här

Börja med pepparrotscrèmen. Blanda samman crème fraiche, pepparrot och citron. Smaka av med salt och vitpeppar och ställ kallt. Skala och skär jordärtskockor och potatis i ½ cm tjocka skivor. Skala och skär löken i ringar. Stek jordärtskockorna i 1 msk smör ca 5 min i en gryta. Tillsätt potatis och lök mot slutet. Stek svampen i resten av smöret i en stekpanna och lägg över i grytan. Tillsätt vin, kantarellfond och vatten. Låt koka 5-10 min. Smaka av med salt och peppar och strö över persilja. Koka upp 3-4 dl vatten, salt, lagerblad och peppar en låg vid kastrull eller panna. Lägg i fisken och låt den sjuda 2-3 min. Servera fisken i djup tallrik med svamp- och rotsaksgrytan. Toppa med pepparrotscrème.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa: