Svamp och rotsaksgryta med kolja och pepparrotscrème
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Kolja och rotfrukter i säsong och den svamp du har i skafferiet eller i frysen blir här till en mustig och rustik gryta. Använd MSC-certifierad kolja som finns på WWFs gröna lista.
Ingredienser
Koljafilé
|
600 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Lagerblad
|
1 |
Vitpepparkorn
|
8 |
Jordärtskocka
|
400 g |
---|---|
Potatis
|
400 g |
Liten gul lök
|
1 |
2 msk | |
Svampar valfri mängd och sort
|
|
Vitt vin
|
2 dl |
Kantarellfond
|
1 msk |
Vatten
|
6 dl |
Salt
|
|
Vitpeppar
|
|
Hackad färsk persilja
|
1 dl |
Pepparrotscrème:
2 dl | |
Riven pepparrot
|
2 msk |
Citron
|
rivet skal och saft av ½ |
Salt
|
|
Vitpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
513 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,7 g |
Protein: | 27,4 % | 34,6 g |
Fett: | 39,3 % | 22,8 g |
Kolhydrater: | 26,6 % | 33,6 g |

