Lättrimmad lax med pepparrot

Lättrimmad lax med pepparrot

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(166 st)

En fantastisk lax i sås med svenska smaker. Rimmad blir den extra saftig och fin.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 liter vatten
  • 4 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad färsk dill
  • 1 tsk pressad citron
  • 4 msk riven pepparrot
  • färsk dill

Gör så här:

Gör så här:

Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga 30 min. Sätt ugnen på 225°. Ta upp laxen och häll bort lagen. Blanda grädde, peppar, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Strö över pepparrot och dill.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 455 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 5 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem