Surströmmingsklämma

Surströmmingsklämma

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(27 st)

Den norrländska delikatessen uppskattas av allt fler. Potatis, lök och tunnbröd är den klassiska kombinationen men dill, gräddfil eller crème fraiche dyker allt oftare upp som kompletterande tillbehör.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 port

  • 2 burkar surströmming à 475 g
  • 1½ kg mandelpotatis
  • 3 gula lökar
  • Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • mjukt eller hårt tunnbröd

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Tvätta och koka potatisen och skär den i skivor. Skölj av strömmingen i kallt vatten. Rensa den och ta bort benen och ev skinnet. Dela ev strömmingen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Bred smör på en bit tunnbröd. Varva lök, potatisskivor och surströmming på brödet. Rulla ihop det mjuka brödet till en klämma eller om det är hårt tunnbröd så lägg på ytterligare en brödskiva.

Tips:

Bäst är att öppna surströmmingsburkarna utomhus. Håll burken nedsänkt i en hink med vatten. Gör ett litet "pyshål" i locket. När den har pyst klart lyfter du upp burken och öppnar den som vanligt. Gul lök kan bytas mot röd lök. Mandelpotatis kan bytas mot färskpotatis.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag