Mannerströms surströmmingslåda

Mannerströms surströmmingslåda

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(17 st)

Leif Mannerström från Göteborg, stjärnkock och nestor i det svenska köket. Sjömagasinet heter hans krog och där är det fisk som gäller. Leif har tom ett eget surströmmingsmärke och så här smakar det när Leif bjuder på sin berömda surströmmingslåda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skölj av surströmmingen i kallt vatten. Rensa strömmingen och ta bort ben och ev skinnet. Skala och skiva löken tunt. Fräs den gyllenbrun i smör i en stekpanna. Häll av och spara spadet från ansjovisen. Skala potatisen och skär den i smala strimlor. Varva potatis, lök, surströmming, ansjovis och dill i en smord form ca 18x25 cm. Avsluta med potatis. Vispa ihop grädde, ansjovisspad och tomatpurè. Häll blandningen över potatisen. Grädda i nedre delen av ugnen 45-50 min.

Tips:

Bäst är att öppna surströmmingsburken utomhus. Håll burken nedsänkt i en hink med vatten. Gör ett litet "pyshål" i locket. När det har pyst klart lyfter du upp burken och öppnar den som vanligt.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem