Mannerströms surströmmingslåda
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Leif Mannerström från Göteborg, stjärnkock och nestor i det svenska köket. Sjömagasinet heter hans krog och där är det fisk som gäller. Leif har t o m ett eget surströmmingsmärke och så här smakar det när Leif bjuder på sin berömda surströmmingslåda.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Bäst är att öppna surströmmingsburken utomhus. Håll burken nedsänkt i en hink med vatten. Gör ett litet "pyshål" i locket. När det har pyst klart lyfter du upp burken och öppnar den som vanligt.
Ingredienser
Surströmming
|
300 g |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
15 g | |
Ansjovisfilé och spadet
|
125 g |
Potatis
|
700 g |
Hackad färsk dill
|
½ dl |
4 dl | |
Tomatpuré
|
1 msk |