Stuvad spetskål

20 min Buffé
Stuvad spetskål

Krämig och mild stuvad spetskål som är enkel att laga och passar som tillbehör till både fisk och kött. Citronskal ger en fräsch ton till den lena stuvningen.

Nytt

Ingredienser

Spetskål
1 kg
50 g
Vetemjöl
2 msk
2½ dl
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm
Citron
1

Gör så här

  • Halvera spetskålen och skär bort den grova roten. Strimla kålen tunt.
  • Hetta upp smöret i en stekpanna och stek spetskålen mjuk i ca 7 min.
  • Pudra över mjölet och stek ytterligare 2 min. Häll på grädden och koka upp stuvningen. Sänk värmen och låt sjuda i ca 3 min.
  • Krydda med salt, svartpeppar och rivet citronskal. Servera direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

284 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 8,5 g
Protein: 7,7 % 5,4 g
Fett: 62,9 % 20,2 g
Kolhydrater: 29,4 % 20,6 g
https://www.arla.se/recept/stuvad-spetskal/