Stubbe

Stubbe

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Chokladglasyren är rena trolleriet. Rulltårtan förvandlas i ett nafs till en läcker tårta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 15 bitar

  • 5 ägg
  • 1¼ dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

Glasyr:

Garnering:

  • rostade mandelspån

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt i smeten. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min. Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna. Vispa grädden och bred den över den kalla kakan. Lägg på väl avrunna mandarinklyftor. Rulla ihop från kortsidan och lägg över på ett tårtfat med skarven nedåt. Smält smöret till glasyren i en kastrull. Rör i övriga ingredienser och koka på svag värme 3 min under omrörning. Låt svalna 3-5 min. Bred glasyren över kakan och garnera genast med mandelspån eller kokos.

Tips:

Mandelspånen kan bytas ut mot kokos.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem