Stubbe

Stubbe

45 min
Chokladglasyren är rena trolleriet. Rulltårtan förvandlas i ett nafs till en läcker tårta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver. Rör ner det försiktigt i smeten.
  • Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 7 min.
  • Stjälp upp kakan på bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Pensla med lite kallt vatten på pappret om det inte vill lossna.
  • Vispa grädden och bred den över den kalla kakan. Lägg på väl avrunna mandarinklyftor.
  • Rulla ihop från kortsidan och lägg över på ett tårtfat med skarven nedåt.
  • Smält smöret till glasyren i en kastrull. Rör i övriga ingredienser och koka på svag värme ca 3 min under omrörning. Låt svalna 3-5 min.
  • Bred glasyren över kakan och garnera genast med mandelspån eller kokos.
Klart!
Tips:

Mandelspånen kan bytas ut mot kokos.

Ingredienser

Ägg
5
Strösocker
1¼ dl
Potatismjöl
1 dl
Bakpulver
2 tsk
Fyllning:
3 dl
Mandarinklyftor ca 300 g
1 burk
Glasyr:
100 g
Strösocker
1¼ dl
Kakao
3 msk
2 msk
Vetemjöl
1½ msk
Garnering:
Rostade mandelspån