Strömmingstapas med två dipp

Strömmingstapas med två dipp

30 min Huvudrätt
Nystekta och krispiga små strömmingsfiléer som äts direkt med fingrarna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Klipp bort ryggfenan och dela strömmingsfiléerna på längden.
  • Blanda senap, yoghurt, salt och peppar i en skål. Vänd ner strömmingen i blandningen och vänd dem sedan i rågmjöl.
  • Stek strömmingen brun och knaprig i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg ut dem på hushållspapper så håller de sig krispiga.
  • Rör ihop dippsåserna. Servera strömmingen med såserna och bröd. Garnera ev med lökringar.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 39 g

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Dijonsenap
1 msk
3 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grovt rågmjöl
1 dl
3 msk
Citrondipp:
1 dl
Citron
rivet skal av ½
Hackad färsk gräslök
½ dl
Pepparrotsdipp:
2 dl
Pepparrot
1 msk
Äppelmos
2 tsk
Salt
1 krm