Strömmingstapas med två dipp

30 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag
Strömmingstapas med två dipp

Nystekta och krispiga små strömmingsfiléer som äts direkt med fingrarna.

Ingredienser

Strömmingsfilé
500 g
Dijonsenap
1 msk
3 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Grovt rågmjöl
1 dl
3 msk

Citrondipp:

1 dl
Citron
rivet skal av ½
Hackad färsk gräslök
½ dl

Pepparrotsdipp:

2 dl
Pepparrot
1 msk
Äppelmos
2 tsk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Klipp bort ryggfenan och dela strömmingsfiléerna på längden.
  • Blanda senap, yoghurt, salt och peppar i en skål. Vänd ner strömmingen i blandningen och vänd dem sedan i rågmjöl.
  • Stek strömmingen brun och knaprig i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min per sida. Lägg ut dem på hushållspapper så håller de sig krispiga.
  • Rör ihop dippsåserna. Servera strömmingen med såserna och bröd. Garnera ev med lökringar.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

546 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,1 g
Protein: 21,4 % 28,8 g
Fett: 65,7 % 40,6 g
Kolhydrater: 12,9 % 17,3 g
https://www.arla.se/recept/strommingstapas-med-tva-dipp/