Strömmingstapas med två dipp
30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Nystekta och krispiga små strömmingsfiléer som äts direkt med fingrarna.
Ingredienser
|
Strömmingsfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Dijonsenap
|
1 msk |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Grovt rågmjöl
|
1 dl |
| 3 msk |
Citrondipp:
| 1 dl | |
|
Citron
|
rivet skal av ½ |
|
Hackad färsk gräslök
|
½ dl |
Pepparrotsdipp:
| 2 dl | |
|
Pepparrot
|
1 msk |
|
Äppelmos
|
2 tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
546 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,1 g |
| Protein: | 21,4 % | 28,8 g |
| Fett: | 65,7 % | 40,6 g |
| Kolhydrater: | 12,9 % | 17,3 g |