Strimmelgryta

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Strimmelgryta

Enkel och snabb gryta gjord på strimlad lövbiff, broccoli och rödlök. Den gräddiga såsen är smaksatt med worcestershiresås och oxfond. Serveras med nykokt ris och toppas med färska örter - mums!

Ingredienser

Lövbiff
400 g
Rödlök
1
Vitlöksklyftor
2
Broccoli
250 g
Färsk röd chili
1
1 msk
Vetemjöl
1 msk
Salt
1 tsk
Worcestershiresås
2 msk
Oxfond
2 msk
4 dl

Till servering:

Jasminris
3½ dl
Färsk koriander
1 kruka

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär köttet i tunna strimlor. Skala och skiva lök och vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Finhacka chilin.
  • Bryn köttet i omgångar i smör- & rapsolja i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Pudra över vetemjöl och tillsätt worcestershiresås, fond och grädde. Sjud 5 min.
  • Fräs grönsakerna ca 3 min i stekpanna. Lägg ner i grytan. Låt koka ihop 2-3 min.
  • Toppa strimmelgrytan med hackad koriander. Servera med ris.
Klart!
https://www.arla.se/recept/strimmelgryta/