Strimmelgryta
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Enkel och snabb gryta gjord på strimlad lövbiff, broccoli och rödlök. Den gräddiga såsen är smaksatt med worcestershiresås och oxfond. Serveras med nykokt ris och toppas med färska örter - mums!
Ingredienser
|
Lövbiff
|
400 g |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Broccoli
|
250 g |
|
Färsk röd chili
|
1 |
| 1 msk | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Worcestershiresås
|
2 msk |
|
Oxfond
|
2 msk |
| 4 dl |
Till servering:
|
Jasminris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
580 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 25 % | 35,7 g |
| Fett: | 28,5 % | 18,7 g |
| Kolhydrater: | 46,5 % | 66,3 g |