Stora kanelbullar med dinkel

Stora kanelbullar med dinkel

Generösa kanelbullar med extra mycket smak. Perfekt mellanmål eller eftermiddagsfika!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stora-kanelbullar-med-dinkel/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°. Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig.
  • Tillsätt smör, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 15 min. Sätt ugnen på 250°.
  • Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bänk. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm. Fördela fyllningen på rektanglarna.
  • Vik dubbelt från långsidan. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar.
  • Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min.
  • Blanda äggula, mjölk och salt. Pensla bullarna och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.
Klart!

Dinkelmjölet kan även bytas ut mot vetemjöl special.

Ingredienser

Jäst för söta degar
50 g
5 dl
150 g
Salt
1 tsk
Strösocker
1 dl
Stötta kardemummakärnor
2 tsk
Siktat dinkelmjöl
13 dl
Fyllning:
150 g
Strösocker
1 dl
Malen kanel
2 msk
Garnering:
Äggula
1
1 msk
Salt
1 krm
Rårörsocker
½ dl