Stekta äpplen med dulce de leche

20 min Dessert Efterrätt
Stekta äpplen med dulce de leche

Len kolakräm och knapriga mandelbiskvier toppar höstens snabbaste och godaste dessert.

Ingredienser

Äpplen
3
2 msk
Strösocker
2 msk
Malen kanel
1 tsk

Kvargtopping:

250 g
Karamelliserad mjölk
25 g
Mandelbiskvier
½ dl

Gör så här

  • Kärna ur och tärna äpplena. Stek dem i smör ca 3 min. Tillsätt socker och kanel mot slutet.
  • Rör ihop kvarg och den karamelliserade mjölken.
  • Toppa äppelbitarna med kvargtoppingen och smulade mandelbiskvier.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

240 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 12 g
https://www.arla.se/recept/stekta-applen-med-dulce-de-leche/