Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Stekta äpplen med ädelost
Stekta äpplen med ädelost
25 min
Förrätt
Efterrätt
•
Se kommentarer
Ugnsstekta äpplen med krämig ädelost överraskar lika mycket till förrätt som till dessert.
Andra liknande recept
Oxfilé i ugn
(27)
60+ min
Grönkålspaj med ädelost
(40)
Budget
45 min
Pannkakor
(11120)
20 min
Chokladbollar
(19610)
60+ min
Janssons frestelse
(835)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhusen. Lägg äpplena på ett ugnssäkert fat. Smula över ost och strö över nötter.
Stek i mitten av ugnen 10-15 min tills äpplena är mjuka.
Servera dem som förrätt med t ex tunna skivor skinka eller som dessert med en klick mezeyoghurt.
Klart!
Ingredienser
Små äpplen
4
Kvibille® Ädel
140 g
Grovhackade valnötter
1 dl
Andra liknande recept
Oxfilé i ugn
(27)
60+ min
Grönkålspaj med ädelost
(40)
Budget
45 min
Pannkakor
(11120)
20 min
Chokladbollar
(19610)
60+ min
Janssons frestelse
(835)
60+ min
Pannacotta
(326)
1 tim
Knäck
(2270)
1 tim
Klassisk knäck
(605)
Budget
30 min
Kladdkaka
(25752)
60+ min
Crème brûlée
(43)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum