Nytt
Mapo tofu
35 min
Huvudrätt
•
Mapo tofu är en rätt som kommer från den kinesiska provinsen Sichuan. Maträtten består av krispigt fläskfärs och tofu som serveras i en het sås gjord på en fermenterad bönpasta vid namn doubanjijang. Har du svårt att hitta pastan går det bra att byta ut den mot sambal oelek och misopasta. Servera din mapo tofu med nykokt ris och broccoli.
Constance Loeper
Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Energi:
614 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 4,7 g |
Protein: | 27,3 g |
Kolhydrater: | 67,7 g |
Fett: | 25,8 g |
Ingredienser
Ris
|
3½ dl |
---|
Sichuanpeppar
|
1 msk |
---|---|
2 msk | |
Fläskfärs
|
250 g |
Vitlöksklyftor, finhackad
|
2 |
Färsk ingefära, riven
|
1 msk |
Soja
|
2 msk |
Sesamolja
|
1 msk |
Doubanjiang bön- och chilipasta, går att byta ut mot sambal oelek och misopasta
|
1 dl |
Shaoxing, kinesiskt risvin eller mirin
|
2 msk |
Vatten
|
5 dl |
Kycklingbuljong
|
1 tärning |
Tofu, naturell och fast
|
400 g |
Majsstärkelse
|
1 tsk |
Salt
|
1 krm |
Till servering:
Broccoli
|
250 g |
---|---|
Salladslökar
|
4 |
Färsk koriander
|
1 kruka |