Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling

30 min Huvudrätt Lunch
Detta är den ultimata vardagsrätten när man vill ta tillvara på överblivet ris och grönsaksstumpar. Stekt ris med kyckling går att variera i all oändlighet. Vi har gjort en variant med purjolök, kyckling och broccoli. Tillsätt uppvispade ägg i slutet av tillagningen för att få till en krämig konsistens. Servera med frisk lime och koriander.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekt-ris-med-kyckling/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.
  • Finhacka vitlök och chili. Strimla purjolök. Skala och riv ingefäran. Hetta upp en stor stekpanna med smör- & rapsolja. Stek vitlöken, chilin, purjolöken och ingefäran på medelvärme utan att de tar färg.
  • Strimla paprikan och skär ner broccolin i mindre buketter. Skala broccolistammen och skär i tunna skivor. Tillsätt grönsakerna i stekpanna.
  • Hetta upp en annan stekpanna med smör- & rapsolja. Skär kycklingbrösten i mindre bitar och stek gyllene. Häll sedan över i stekpannan med grönsaker i. Vispa ur stekpanna med lite soja och addera till grönsakerna.
  • Stek sedan riset krispigt i omgångar i den separata stekpannan. Häll över i den andra stekpannan med grönsaker och kyckling när det är klart.
  • Knäck äggen i en skål och vispa luftiga med en gaffel. Addera äggvispet i stekpanna med ris, kyckling och grönsaker. Rör runt tills äggen stelnat.
  • Smaksätt med soja, fisksås, saft och skal från lime, salt och svartpeppar.
  • Toppa med sockerärtor, koriander och en limeklyfta.
Klart!

Ingredienser

Basmatiris
2 dl
1 msk
Vitlöksklyftor
2
Färsk röd chili
1
Purjolök, liten
1
Färsk ingefära
5 cm
Röd paprika
1
Broccoli
1
Kycklingbröst
400 g
Ägg
4
Sesamolja
½ dl
Soja
4 msk
Fisksås
1 msk
Lime
2
Salt och svartpeppar
Topping:
Färsk koriander
1 kruka
Sockerärter
75 g
Lime
1