Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(36 st)

Kreol-köket kommer från de amerikanska sydstaterna och är ofta kryddigt med inslag av paprika och chili. Här får grytan en mjuk avrundning med syrad grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

  1. Dela kycklingbitarna i 2 delar. Skär korven i skivor. Tärna paprikan. Fräs korv och kyckling i smör i en gryta.
  2. Tillsätt paprikapulver, spiskummin, vitlök, salt och peppar. Rör ner syltlök, cornichons och oliver i grytan.
  3. Häll på den syrade grädden och låt koka ihop ca 5 min. Servera gärna med ris och sallad.

Näringsvärden, per port inkl ris och sallad

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 37 g

Skriv ut

Källa: