Stekt ris med kyckling
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
•
Detta är den ultimata vardagsrätten när man vill ta tillvara på överblivet ris och grönsaksstumpar. Stekt ris med kyckling går att variera i all oändlighet. Vi har gjort en variant med purjolök, kyckling och broccoli. Tillsätt uppvispade ägg i slutet av tillagningen för att få till en krämig konsistens. Servera med frisk lime och koriander.
Ingredienser
|
Basmatiris
|
2 dl |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Färsk röd chili
|
1 |
|
Purjolök, liten
|
1 |
|
Färsk ingefära
|
5 cm |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Broccoli
|
1 |
|
Kycklingbröst
|
400 g |
|
Ägg
|
4 |
|
Sesamolja
|
½ dl |
|
Soja
|
4 msk |
|
Fisksås
|
1 msk |
|
Lime
|
2 |
|
Salt och svartpeppar
|
Topping:
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|---|---|
|
Sockerärter
|
75 g |
|
Lime
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
534 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 30,2 % | 39,7 g |
| Fett: | 35,7 % | 21,6 g |
| Kolhydrater: | 34,1 % | 44,8 g |