Stekt lax med vårgrön sås
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Lax är lika gott året om. Med en spenatsås med lime och dill ger du den ljuvlig smak av vår.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Laxkotletter, ca 600 g
                                            
                                     
                                 | 
                                4 | 
|---|---|
| 1 msk | |
| 
                                     
                                            
                                                Salt och peppar
                                            
                                     
                                 | 
                                
Vårgrön sås:
| 
                                     
                                            
                                                Färsk spenat
                                            
                                     
                                 | 
                                300 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Dillknippe à 30 g
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Fiskfond
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Rapsolja
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Pressad limesaft
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ev ½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                ev ½ krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
634 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,7 g | 
| Protein: | 34,1 % | 53,2 g | 
| Fett: | 63,9 % | 45,8 g | 
| Kolhydrater: | 2 % | 3,1 g |