Stekt lax med potatisstomp

Stekt lax med potatisstomp

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

40 min

Lax och potatis, finns det något som är så gott men ändå så enkelt? Här smaksätter vi rätten med dill, dillfrö och crème fraiche med smak av karamelliserad lök och cheddar. Underbart!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten.
  2. Skär laxen i portionsbitar och krydda med hälften av dillen, allt dillfrö, salt och peppar. Stek laxen på medelvärme i hälften av smöret 5-6 min.
  3. Häll av vattnet från potatisen. Krossa potatisen med potatisstöt och rör ner resterande smör och crème fraiche.
  4. Smaka av med salt och peppar. Toppa potatisen med rostad lök och servera med laxen.

Tips:

Gott att servera med sallad på färsk babyspenat, skivad stjälkselleri och lök. Droppa över lite olivolja och pressa över lite citronsaft.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag