Swedish bowl – Årets rätt 2021
12 tim
Huvudrätt
•
Årets rätt 2021 komponerad av Ludwig Tjörnemo, Årets Kock 2020. Filosofin bakom rätten är en god och hälsosam bowl baserat på svenska råvaror.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Bas:
Rostade grönsaker:
Picklad kålrabbi:
Grönt:
Kyckling:
Dressing:
Topping:
Montering:
Energi:
991 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 43 g |
Kolhydrater: | 47 g |
Fett: | 69 g |
Ingredienser
Bas:
Torkade gula ärter
|
1 dl |
---|---|
Matvete
|
1 dl |
Solrosfrön
|
½ dl |
Färsk persilja, ramslök eller gräslök
|
50 g |
Rapsolja
|
1 dl |
Citron
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
Rostade grönsaker:
Bananschalottenlökar
|
2 |
---|---|
Rödbetor
|
300 g |
Rapsolja
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Picklad kålrabbi:
Liten kålrabbi
|
1 |
---|---|
Ättiksprit 12%
|
½ dl |
Vatten
|
1 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Grönt:
Skogschampinjoner
|
250 g |
---|---|
2 msk | |
Salt
|
½ tsk |
Liten spetskål
|
½ |
Smörgåskrasse
|
20 g |
Kyckling:
Kycklinglårfilé
|
450 g |
---|---|
Rapsolja
|
1 msk |
Salt
|
¾ tsk |
Hela fänkålsfrön, mortlade
|
1 tsk |
Dressing:
Buskkrasse eller smörgåskrasse
|
50 g |
---|---|
2 dl | |
Salt
|
2 krm |
Topping:
Skalad sötmandel
|
50 g |
---|---|
Chili flakes
|
½ tsk |
50 g |