Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
|
Kycklinglår
|
4 |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Rapsolja
|
2 msk |
| 100 g | |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Spetskål
|
1 |
|
Hackade rostade hasselnötter
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
517 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g |
| Protein: | 15,9 % | 20,3 g |
| Fett: | 77,1 % | 45,1 g |
| Kolhydrater: | 7 % | 8,9 g |