Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter

Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.

Visa den {klassiska} varianten

Ingredienser

Kycklinglår
4
Salt
1 tsk
Rapsolja
2 msk
100 g
Färsk timjan
10 kvistar
Hackade vitlöksklyftor
2
Spetskål
1
Hackade rostade hasselnötter
½ dl

Gör så här

  • Salta kycklinglåren och börja steka skinnsidan krispig i lite olja i en varm stekpanna. Vänd dem och stek den andra sidan.
  • Tillsätt smör, timjankvistar, och vitlök i stekpannan och ös kycklingen.
  • Skär spetskålen i klyftor och lägg ner i stekpannan och stek gyllene.
  • Lägg upp på fat och strö över hasselnötterna.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

490 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/stekt-kycklinglar-med-spetskal-och-mandel/