Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
                                
                                     30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        &format=webp) 
    Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
| 
                                            
                                                Kycklinglår
                                            
                                     | 4 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 1 tsk | 
| 
                                            
                                                Rapsolja
                                            
                                     | 2 msk | 
| 100 g | |
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 10 kvistar | 
| 
                                            
                                                Hackade vitlöksklyftor
                                            
                                     | 2 | 
| 
                                            
                                                Spetskål
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Hackade rostade hasselnötter
                                            
                                     | ½ dl | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
517 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6 g | 
| Protein: | 15,9 % | 20,3 g | 
| Fett: | 77,1 % | 45,1 g | 
| Kolhydrater: | 7 % | 8,9 g | 
 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp)