Stekt kycklinglår med spetskål och hasselnötter
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Eftersom olja tål högre temperatur än smör steks skinnsidan på kycklingen först krispig i olja. Därefter tillsätts rikligt med smör, timjan och vitlök som ger både kålen och kycklingen smak.
Visa den {klassiska} variantenIngredienser
Kycklinglår
|
4 |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Rapsolja
|
2 msk |
100 g | |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
Spetskål
|
1 |
Hackade rostade hasselnötter
|
½ dl |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
490 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 38 g |

