Stekt grönsaksris med heta räkor och ägg

Stekt grönsaksris med heta räkor och ägg

40 min
Huvudrätt
Går att frysa
Detta stekta grönsaksris med heta räkor och krämiga ägg är en härlig middagsrätt. Toppen att laga om du har ris över från gårdagens middag. Välj de grönsaker du råkar ha hemma. En strålande rätt att laga när du behöver ta tillvara på råvaror!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekt-gronsaksris-med-heta-rakor-och-agg/

Gör så här

  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. Skala och skär grönsakerna i munsbitar. Skala och finhacka ingefära.
  • Räkor: Skala och fnhacka vitlök. Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek räkorna på hög värme ca 2 min. Tillsätt vitlök och chili flakes. Fräs ytterligare någon minut. Lägg över i en skål.
  • Knäck ner äggen i stekpannan tillsammans med smör. Rör om hela tiden tills äggen precis tjocknar. Lägg över i en skål. Diska ur stekpannan.
  • Hetta upp mer smör i stekpannan. Stek alla grönsaker och ingefära ca 5 min.
  • Tillsätt kokt ris och soja, stek någon minut. Rör ner äggröra och räkor. Smaka av med salt.
  • Lägg upp ditt stekta ris på ett fat och garnera med fint skivad salladslök.
Klart!

Ingredienser

Ris:
Basmatiris
3½ dl
Blandade grönsaker t ex morot, paprika, morot
400 g
Färsk ingefära
25 g
25 g
Japansk soja
2 msk
Räkor:
Vitlöksklyftor
2
25 g
Vannameiräkor, utan skal
400 g
Chili flakes
1 tsk
Ägg:
Ägg
3
2 msk
Garnering:
Salladslök
1 knippe