Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

En av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad

Ingredienser

Gösfiléer à ca 150g
4
Vetemjöl
½ dl
Salt
1 tsk
2 msk

Ört- och skaldjurssmör

100 g
Olivolja
2 msk
Färsk basilika
1 kruka
Färsk persilja
1 kruka
Skalade räkor
50 g
Skalade kräftstjärtar
50 g
Lime
rivet skal av 1

Sockerärtsallad

Schalottenlökar
2
Sockerärter
1 ask
Flingsalt
2 krm
Solrosskott
1 ask

Gör så här

  • Vispa smöret pösigt och blanda med olja. Finhacka örterna och hacka skaldjuren grovt. Blanda smöret med örter, skaldjur och lime, smaka av med salt och peppar.
  • Skala lökarna. Strimla sockerärter och lök och blanda med flingsalt. Tillsätt ärtskotten.
  • Blanda mjöl och salt. Vänd fisken i mjölblandningen. Stek den på svag värme i smör-&rapsolja ca 3 min per sida.
  • Servera den nystekta fisken med smöret, som får smälta över fisken, sockerärtsalladen och t ex färskpotatis.
Klart!

Solrosskotten kan bytas ut mot ärtskott.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 38 g
https://www.arla.se/recept/stekt-gos-med-ort--och-skaldjurssmor-och-sockerartsallad/