Stekt gös med ört- och skaldjurssmör och sockerärtsallad
30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
En av våra godaste matfiskar i festfint sällskap. En riktig fullträff med ett friskt smör och krispigt grönt.
Ingredienser
|
Gösfiléer à ca 150g
|
4 |
|---|---|
|
Vetemjöl
|
½ dl |
|
Salt
|
1 tsk |
| 2 msk |
Ört- och skaldjurssmör
| 100 g | |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
|
Skalade räkor
|
50 g |
|
Skalade kräftstjärtar
|
50 g |
|
Lime
|
rivet skal av 1 |
Sockerärtsallad
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Sockerärter
|
1 ask |
|
Flingsalt
|
2 krm |
|
Solrosskott
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Solrosskotten kan bytas ut mot ärtskott.
Näringsvärden, per port
Energi:
578 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 39,9 % | 56,8 g |
| Fett: | 52,6 % | 34,4 g |
| Kolhydrater: | 7,5 % | 10,7 g |