Stekt fisk med spicy mimosasallad

Huvudrätt Lunch Middag
Stekt fisk med spicy mimosasallad

Fruktig fiskrätt med lite hetta serverad med en fräsch mimosasallad på äpple och purjolök. Middagsmat att längta efter!

Ingredienser

Sejfilé
600 g
Salt
1 tsk
Ströbröd
½ dl

Mimosasallad:

2 dl
Frysta gröna ärter
2 dl
Tärnat äpplen
1 dl
Finstrimlad purjolök
4 msk

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till mimosasalladen.
  • Skär fisken i portionsbitar och krydda med salt. Vänd dem i ströbrödet.
  • Stek fisken i smör i en stekpanna tills den är gyllenbrun och genomstekt. Servera med salladen.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

Energi:

450 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/stekt-fisk-med-spicy-mimosa/