Stekt fisk med skaldjurssås

Stekt fisk med skaldjurssås

30 min
Huvudrätt
Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/stekt-fisk-med-skaldjurssas/

Gör så här

  • Salta och vänd fisken i mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd.
  • Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde.
  • Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar.
  • Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida.
  • Värm på såsen och rör ner skaldjuren.
Klart!
Energi:

485 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Vetemjöl
3 msk
Uppvispat ägg
1
Ströbröd
1 dl
Sås:
Vitlöksklyftor
2
Vetemjöl
2 msk
Stout, t ex Guinness
1 dl
2½ dl
Skaldjursfond
2 tsk
Hackad färsk timjan
2 msk
Cayennepeppar
½ krm
Skalade räkor
100 g
Musslor
100 g