Stekt fisk med skaldjurssås

Stekt fisk med skaldjurssås

Betyg

(17 st)

Riktig pubmat med extra karaktär av Guinness, eller annan stout, i såsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl stout, t ex Guinness
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 2 tsk skaldjursfond
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • ½ krm cayennepeppar
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g musslor

Gör så här:

Gör så här:

Salta och vänd fisken i mjöl, ägg och ströbröd. Skala och hacka vitlöken. Fräs den i smör&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet och späd med öl och grädde. Koka upp under vispning. Låt koka ca 3 min. Tillsätt fond, timjan och peppar. Stek fisken i smör-&rapsolja i en stekpanna 2–3 min på varje sida. Rör ner skaldjuren i såsen.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 21 g
  • Fett: 26 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem