Ssam med sidfläsk och grön paprika

Ssam med sidfläsk och grön paprika

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

20 min

Ssam är klassisk koreans streetfood, som en liten salladswrap och själva ordet betyder kort och gott omsluta. Den kryddiga chilisåsen hittar du i asiatiska butiker, sen är det bara att börja "ssamma"

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • 2 huvuden gemsallad
  • 2 gröna paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 päron
  • 1 röd chili
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 dl ssamjangsås Koreansk chilisås

Gör så här:

Gör så här:

Börja med tillbehören. Plocka salladsbladen. Dela och kärna ur paprikorna.Skala rödlöken. Dela och kärna ur päronet. Strimla paprika, rödlök och päron tunt. Lägg strimlorna i grupper på ett stort fat tillsammans med salladsbladen. Skär sidfläsket i tunna skivor och stek i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg sidfläsket i mitten på fatet. Strö över sesamfrön. Häll upp såsen i en skål. Låt var och en bygga sin egen wrap.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem