Ssam med sidfläsk och grön paprika

Ssam med sidfläsk och grön paprika

30 min
Ssam är klassisk koreansk streetfood och själva ordet betyder kort och gott omsluta. Den kryddiga chilisåsen hittar du i asiatiska butiker, sen är det bara att börja "ssamma"
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Börja med tillbehören. Plocka salladsbladen.
  • Dela och kärna ur paprikorna. Skala rödlöken. Dela och kärna ur päronet. Strimla paprika, rödlök och päron tunt.
  • Lägg strimlorna i grupper på ett stort fat tillsammans med salladsbladen.
  • Skär sidfläsket i tunna skivor och stek i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg sidfläsket i mitten på fatet. Strö över sesamfrön.
  • Häll upp såsen i en skål. Låt var och en bygga sin egen wrap.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 22 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Rimmat sidfläsk
500 g
2 msk
Tillbehör:
Gemsallad
2 huvuden
Gröna paprikor
2
Rödlök
1
Päron
1
Röd chili
1
Rostade sesamfrön
2 msk
Ssamjangsås Koreansk chilisås
2 dl