Ssam med sidfläsk och grön paprika

Ssam med sidfläsk och grön paprika

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(4 st)

20 min

Ssam är klassisk koreansk streetfood och själva ordet betyder kort och gott omsluta. Den kryddiga chilisåsen hittar du i asiatiska butiker, sen är det bara att börja "ssamma"

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör:

  • 2 huvuden gemsallad
  • 2 gröna paprikor
  • 1 rödlök
  • 1 päron
  • 1 röd chili
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 2 dl ssamjangsås Koreansk chilisås

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Börja med tillbehören. Plocka salladsbladen. Dela och kärna ur paprikorna.Skala rödlöken. Dela och kärna ur päronet. Strimla paprika, rödlök och päron tunt. Lägg strimlorna i grupper på ett stort fat tillsammans med salladsbladen. Skär sidfläsket i tunna skivor och stek i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg sidfläsket i mitten på fatet. Strö över sesamfrön. Häll upp såsen i en skål. Låt var och en bygga sin egen wrap.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 460 kcal
  • Protein: 22 g
  • Kolhydrater: 12 g
  • Fett: 36 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag