Ssam med sidfläsk och grön paprika

30 min
Arbetstid: 30 min
Ssam med sidfläsk och grön paprika

Ssam är klassisk koreansk streetfood och själva ordet betyder kort och gott omsluta. Den kryddiga chilisåsen hittar du i asiatiska butiker, sen är det bara att börja "ssamma"

Ingredienser

Rimmat sidfläsk
500 g
2 msk

Tillbehör:

Gemsallad
2 blad
Gröna paprikor
2
Rödlök
1
Päron
1
Röd chili
1
Rostade sesamfrön
2 msk
Ssamjangsås Koreansk chilisås
2 dl

Gör så här

  • Börja med tillbehören. Plocka salladsbladen.
  • Dela och kärna ur paprikorna. Skala rödlöken. Dela och kärna ur päronet. Strimla paprika, rödlök och päron tunt.
  • Lägg strimlorna i grupper på ett stort fat tillsammans med salladsbladen.
  • Skär sidfläsket i tunna skivor och stek i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg sidfläsket i mitten på fatet. Strö över sesamfrön.
  • Häll upp såsen i en skål. Låt var och en bygga sin egen wrap.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

608 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,3 g
Protein: 11,8 % 17,6 g
Fett: 74,8 % 51,4 g
Kolhydrater: 13,4 % 20,1 g
https://www.arla.se/recept/ssam-med-sidflask-och-gron-paprika/