Spröda mandelkakor med choklad

Spröda mandelkakor med choklad

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(66 st)

Snabba och urgoda är dessa spröda kakor. Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 45 st

  • 100 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar. Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.

Tips:

Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!

Näringsvärden, per st

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem