Spröda mandelkakor med choklad

Spröda mandelkakor med choklad

Betyg

(66 st)

Snabba och urgoda är dessa spröda kakor. Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 45 st

  • 100 g mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar. Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.

Tips:

Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!

Näringsvärden, per st

  • Energi: 80 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Fett: 5 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem