Spröda mandelkakor med choklad

Spröda mandelkakor med choklad

Snabba och urgoda är dessa spröda kakor. Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar.
Betyg (66 st)

Mitt betyg:

Spröda mandelkakor med choklad

Snabba och urgoda är dessa spröda kakor. Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Receptet gäller för 45 st

  • 100 g mörk choklad

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Blanda med smör och vetemjöl till en jämn smet. Spritsa ut till kakor, ca 1 ½ cm tjocka och 3 cm långa eller forma degen till 1 ½ cm tjocka rullar och skär i bitar. Lägg ut kakorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro och ringla över kakorna. Låt stelna.

Tips:

Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per st

  • Energi: 80 kcal
  • Fett: 5 g
  • Kolhydrater: 7 g
  • Protein: 1 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.