Syltkakor - Recept | Arla
Syltkakor

Syltkakor

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(532 st)

Syltkakor är vansinnigt goda, klassiska småkakor av mördeg. Använd gärna hallonsylt eller en annan vacker, röd sylt.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Fyllning:

  • 2 dl hallonsylt

Gör så här

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 175°.
  3. Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 65 kcal
  • Protein: 1 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fett: 3 g

Skriv ut

Källa: