Syltkakor

Syltkakor

50 min
Syltkakor är vansinnigt goda, klassiska småkakor av mördeg. Använd gärna hallonsylt eller en annan vacker, röd sylt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/syltkakor/

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Rulla små bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  • Gör en grop i varje kaka och lägg en tesked sylt i gropen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

65 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 3 g

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Fyllning:
Hallonsylt
2 dl