Spröda mandelkakor med choklad
40 min
Efterrätt
Fika
Frysbar
•
Snabba och urgoda är dessa spröda kakor. Finast blir de om man spritsar ut dem, men det går minst lika bra att rulla degen i stänger och skära dem i mindre bitar.
Ingredienser
|
Mandelmassa
|
200 g |
|---|---|
| 200 g | |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Mörk choklad
|
100 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rulla eller doppa kakorna i riven kokos innan gräddning. Vansinnigt gott!
Näringsvärden, per st
Energi:
79 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,3 g |
| Protein: | 5,1 % | 1 g |
| Fett: | 62,6 % | 5,6 g |
| Kolhydrater: | 32,3 % | 6,3 g |