Spritsade kakor med ingefära

30 min Fika
Frysbar
Spritsade kakor med ingefära

Spritsade kakor, vackra kransar, med mycket smak av ingefära, både syltad och malen. Både mandelmjöl och vetemjöl samt rivet skal av citron ger extra karaktär.

Ingredienser

Bit syltad ingefära samt 2 msk spad från burken
1
125 g
Strösocker
½ dl
Mandelmjöl
1 dl
Vaniljsocker
1 tsk
Äggula
1
Malen ingefära
½ tsk
Citron
rivet skal av 1
Vetemjöl
2 dl

Till garnering:

Florsocker

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Finhacka ingefäran.
  • Vispa smör och socker ljust och luftigt. Tillsätt övriga ingredienserna. Vispa snabbt ihop till en tjock smet.
  • Lägg den i en spritspåse, gärna med stjärntyll, och spritsa ut kransar på plåtar med bakplåtspapper.
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 7 min.
  • Låt kallna på galler. Stör över florsocker.
Klart!

Näringsvärden, per st

Energi:

80 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 5 g
https://www.arla.se/recept/spritsade-kakor-med-ingefara/