Spetskålssallad

15 min
Spetskålssallad

Fräsch, krispig och full av smak – den här spetskålssalladen är det perfekta tillbehöret till pizza. Citronen lyfter rätten, rostade hasselnötter bidrar med krisp. Enkel att slänga ihop.

Nytt

Ingredienser

Spetskål
500 g
Flingsalt
½ tsk
Kallpressad olivolja
2 msk
Citron, finrivet skal och saft
1
Chili flakes
½ tsk
Färsk basilika
1 kruka
Rostade hasselnötter
½ dl
50 g

Gör så här

  • Strimla spetskålen fint med kniv eller mandolin och lägg i en stor skål.
  • Tillsätt salt, finrivet citronskal och pressad citronsaft. Ringla över olivoljan.
  • Massera kålen lätt med händerna så att den mjuknar något och tar åt sig av smakerna.
  • Grovhacka basilikan och vänd ner i salladen tillsammans med chili flakes och de rostade hasselnötterna.
  • Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Skär osten i små tärningar och strö över spetskålssalladen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

207 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,7 g
Protein: 11,2 % 5,7 g
Fett: 70,9 % 16,6 g
Kolhydrater: 17,9 % 9,1 g
https://www.arla.se/recept/spetskalssallad/