Ost- och rucolasoppa

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Ost- och rucolasoppa

Rucolasoppa mixad med riven ost är en modern uppföljare till klassisk spenatsoppa. Vid servering toppas rucolasoppan med vackra rucolablad och pinjenötter.

Ingredienser

Gula lökar
2
Vitlöksklyftor
2
Vetemjöl
1 msk
Vatten
7 dl
2½ dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
3 dl
Rucola
100 g
Pinjenötter
2 msk

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Rör i mjöl och tillsätt vatten, grädde och buljongtärningar. Låt koka några minuter.
  • Mixa soppan med ost och det mesta av rucolan i omgångar.
  • Rosta ev pinjenötterna. Strö över dem och rucola vid servering.
  • Servera tillsammans med ett gott bröd.
Klart!
https://www.arla.se/recept/ost--och-rucolasoppa/