Ost- och spenatsoppa i glas

Ost- och spenatsoppa i glas

15 min Buffé Förrätt
Denna spenatsoppa kan man laga en dag i förväg och sedan göra det sista före serveringen. Spenatsoppan är lika god varm som ljummen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ost--och-spenatsoppa-i-glas/

Gör så här

  • Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Rör i mjöl och tillsätt mjölk och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 3 min.
  • Riv osten och rör i 3 dl tillsammans med grädden. Hit kan man förbereda.
  • Rör ner spenaten och mixa soppan i omgångar. Värm soppan och häll upp i små glas.
  • Strö över hasselnötter och resten av osten.
Klart!

Ingredienser

Gula lökar
2
Vetemjöl
2 msk
1 liter
Grönsaksbuljong
2 tärningar
1 dl
200 g
Bladspenat
150 g
Garnering:
Grovhackade hasselnötter gärna rostade
2 msk