
Ost- och spenatsoppa i glas
Denna spenatsoppa kan man laga en dag i förväg och sedan göra det sista före serveringen. Spenatsoppan är lika god varm som ljummen.
Ingredienser
Receptet gäller för 10 glas
- 2 gula lökar
-
Arla® Svenskt Smör
- 2 msk vetemjöl
-
1 liter Arla® mjölk
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1 dl Arla® vispgrädde
-
200 g Arla Präst®
- 150 g bladspenat
Garnering:
- 2 msk grovhackade hasselnötter gärna rostade
Gör så här
Gör så här
Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en kastrull. Rör i mjöl och tillsätt mjölk och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 3 min. Riv osten och rör i 3 dl tillsammans med grädden. Hit kan man förbereda. Mixa spenaten och soppan i omgångar. Värm soppan och häll upp i små glas. Strö över hasselnötter och resten av osten.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Nordisk sommarbuffè