Spenatsoppa
20 min
•
Arbetstid: 10 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Detta är en lättlagad och klassisk spenatoppa som avnjuts på klassiskt vis med kokt ägg. Soppan är kryddad med muskotnöt, vilket verkligen förhöjer spenatsmaken. Servera gärna soppan med varma mackor!
Ingredienser
|
Bananschalottenlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Fryst bladspenat
|
450 g |
|
Vatten
|
5 dl |
| 3 dl | |
|
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
|
Riven muskotnöt
|
2 krm |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Till servering:
|
Normalstora ägg
|
4 |
|---|---|
|
Grovt bröd eller varma mackor
|
4 skivor |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Om du lägger ner äggen i kokande vatten: 7-8 min för krämig gula och 9-10 min för hårdkokt ägg. Om lägger du ner äggen i kallt vatten som sedan får koka upp: 5-6 min för krämig gula och 8-9 min för hårdkokt ägg.
Näringsvärden, per port
Energi:
541 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g |
| Protein: | 11,6 % | 15,4 g |
| Fett: | 66,5 % | 40,7 g |
| Kolhydrater: | 21,9 % | 29,2 g |