Fisksoppa med granatäpple

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Fisksoppa med granatäpple

Mustig fisksoppa med vit fisk, babyspenat och syrliga, knapriga granatäpplekärnor. Toppa gärna med en klick matyoghurt.

Ingredienser

Torskfilé eller koljafilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
Purjolök
1
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Fiskbuljong
8 dl
150 g
Mango chutney
½ dl
Curry
1½ tsk
Granatäppelkärnor
2 dl
Babyspenat
65 g
2 dl
Surdegsbröd, ca 250 g
1

Gör så här

  • Skär fisken i bitar.
  • Skala och skiva vitlöken. Skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs vitlök och purjolök i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, buljong, färskost, mango chutney och curry.
  • Koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme ca 3 min. Lägg i granatäpplekärnor och spenat.
  • Servera med matyoghurt och bröd.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

545 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 20 g
https://www.arla.se/recept/fisksoppa-med-granatapple/