Fisksoppa med granatäpple

Fisksoppa med granatäpple

30 min
Huvudrätt
Går att frysa
Mustig fisksoppa med vit fisk, babyspenat och syrliga, knapriga granatäpplekärnor. Toppa gärna med en klick matyoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisksoppa-med-granatapple/

Gör så här

  • Skär fisken i bitar.
  • Skala och skiva vitlöken. Skölj och strimla purjolöken.
  • Fräs vitlök och purjolök i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt tomatpuré, buljong, färskost, mango chutney och curry.
  • Koka upp och lägg i fisken. Låt sjuda på svag värme ca 3 min. Lägg i granatäpplekärnor och spenat.
  • Servera med matyoghurt och bröd.
Klart!
Energi:

545 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Torskfilé eller koljafilé
500 g
Vitlöksklyftor
2
Purjolök
1
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Fiskbuljong
8 dl
150 g
Mango chutney
½ dl
Curry
1½ tsk
Granatäppelkärnor
2 dl
Babyspenat
65 g
2 dl
Surdegsbröd, ca 250 g
1