Spenatpasta med ägg

20 min
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Spenatpasta med ägg

Den här gröna pastan bjuder på spenat och purjolök i en mild men smakrik sås med minifraiche, vitlök, chili och citron. Det hackade ägget på toppen gör rätten både mättande och rund i smaken – en perfekt balans mellan fräscht och fylligt.

Ingredienser

Fullkornspasta eller vanlig pasta
360 g
Ägg
3
Purjolök
1
Vitlöksklyfta
1
Bladspenat
250 g
Färsk röd chili
1
25 g
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
1 krm
2 dl
Parmesanost
100 g
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Koka äggen 8–9 min. Spola i kallt vatten och låt svalna.
  • Skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Skölj spenaten om det behövs. Skiva röd chili.
  • Hetta upp smöret i en kastrull eller djup stekpanna. Fräs purjolök och vitlök på medelvärme i 2–3 min tills de mjuknar.
  • Lägg i spenaten och låt den sjunka ihop. Tillsätt chili, citronskal, citronsaft, salt och nymalen svartpeppar. Ta från värmen och rör ner minifraiche.
  • Skala och hacka äggen. Riv osten. Vänd ihop den nykokta pastan med spenatsåsen och hälften av osten.
  • Lägg upp i djupa tallrikar. Toppa med hackat ägg, resterande ost och massa färsk basilika.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

572 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 11,6 g
Protein: 20,5 % 28,9 g
Fett: 32 % 20,7 g
Kolhydrater: 47,5 % 66,8 g
https://www.arla.se/recept/spenatpasta-med-agg/