Spenatpasta med ägg
20 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
Den här gröna pastan bjuder på spenat och purjolök i en mild men smakrik sås med minifraiche, vitlök, chili och citron. Det hackade ägget på toppen gör rätten både mättande och rund i smaken – en perfekt balans mellan fräscht och fylligt.
Ingredienser
|
Fullkornspasta eller vanlig pasta
|
360 g |
|---|---|
|
Ägg
|
3 |
|
Purjolök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Bladspenat
|
250 g |
|
Färsk röd chili
|
1 |
| 25 g | |
|
Citron, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
| 2 dl | |
|
Parmesanost
|
100 g |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
572 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 11,6 g |
| Protein: | 20,5 % | 28,9 g |
| Fett: | 32 % | 20,7 g |
| Kolhydrater: | 47,5 % | 66,8 g |