Spenat med vitost

15 min Buffé Tillbehör
Spenat med vitost

Servera färsk spenat med vitost och rostad mandel.

Ingredienser

Färsk spenat
300 g
Mandelspån
25 g
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 tsk
150 g
Citronsaft
1 tsk

Gör så här

  • Rosta mandeln i en torr varm stekpanna tills den får färg. Ta upp den. Skala och hacka vitlöken. Fräs spenaten hastigt på hög värme i smör i en rymlig stekpanna. Tillsätt vitlök, salt och peppar. Blanda spenaten med smulad fetaost. Droppa över citronsaften och strö över den rostade mandeln.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

207 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,9 g
Protein: 20,9 % 10,6 g
Fett: 73,6 % 17,2 g
Kolhydrater: 5,5 % 2,8 g
https://www.arla.se/recept/spenat-med-apetina/