Spenat- och ädelostsoppa

30 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Spenat- och ädelostsoppa

Potatissoppan blir både nyttig och lite lyxig med färska spenatblad i generösa bitar och krämig ädelost.

Ingredienser

Bladspenat
150 g
Mjöliga potatisar
4
Gul lök
1
Vatten
3 dl
Vitpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
2 tärningar
5 dl
2½ dl
75 g

Gör så här

  • Grovhacka spenaten.
  • Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i smör i en kastrull.
  • Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar och låt koka ca 15 min. Vispa eller mixa soppan.
  • Tillsätt spenaten, mjölken och grädden. Låt koka upp.
  • Smula i osten och låt den smälta.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

357 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,8 g
Protein: 15 % 13,2 g
Fett: 50,1 % 20,2 g
Kolhydrater: 34,9 % 30,7 g
https://www.arla.se/recept/spenat--och-adelostsoppa/