Sparrissoppa med torsk

20 min
Arbetstid: 20 min
Förrätt Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frysbar
Sparrissoppa med torsk

Dröm dig bort till vårens primörer med sparrissoppa, torsk och lite sting av färsk riven pepparrot.

Ingredienser

1 liter
Sockerärter
60 g
Kokta potatisar
5
Torskfilé
400 g
2 msk
Salt
½ tsk
Vitpeppar
2 krm

Till servering:

Riven färsk pepparrot

Gör så här

  • Strimla sockerärterna, spara lite till garnering. Skiva potatisen.
  • Skär fiskfiléerna i åtta stora bitar. Stek fisken i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
  • Värm soppan med sockerärterna.
  • Servera soppan med potatis, fisk och riven pepparrot på toppen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

416 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2,2 g
Protein: 23,1 % 23,7 g
Fett: 47,2 % 22,2 g
Kolhydrater: 29,7 % 30,4 g
https://www.arla.se/recept/sparrissoppa-med-torsk/