Sparrissoppa med avokado

Sparrissoppa med avokado

Betyg

(34 st)

Hittar du inte färsk sparris, ta den frysta. Att servera sparrissoppa i glas är perfekt till mingelfesten!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 glas

  • 300 g färsk grön sparris
  • 6 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2½ dl Kelda® mellangrädde Mellangrädde 27%
  • 2 avokado
  • 2 krm grön tabasco

Gör så här:

Gör så här:

Skär bort det nedersta på sparrisen, dela den i bitar. Koka upp vatten, vin och buljongtärningar. Koka sparrisen 4 – 5 min. Mixa den slät med lite av buljongen. Blanda med resten av buljongen och grädden. Hit kan du förbereda. Dela avokadon, ta ur fruktköttet, mixa och rör ner i soppan. Låt koka upp. Sedan skall soppan inte kokas eller varmhållas längre, då kan den bli besk. Smaksätt med tabasco och ev salt. Häll upp i glas. Servera varm, ljummen eller kall. Garnera gärna med hel kokt sparris.

Näringsvärden, per buffèportion

  • Energi: 145 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 13 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem