Sparrissoppa
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Krämig soppa som smakar vår. Servera som lyxig förrätt eller som middag tillsammans en god smörgås. Koka sparrisknopparna kort och kyl dem sedan snabbt i kallt vatten, gärna med is i, så håller de sig krispiga.
Ingredienser
|
Färsk grön sparris
|
500 g |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1½ msk | |
|
Grönsaksbuljong
|
4 dl |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
| 3 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Den syrade grädden passar utmärkt i soppa. Höjer upp smaken på sparrisen och mjölksyran gör så man slipper tillsätta vitt vin eller pressad citron.
Näringsvärden, per port
Energi:
304 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 6,5 % | 4,9 g |
| Fett: | 79,7 % | 27,4 g |
| Kolhydrater: | 8,1 % | 6,1 g |