Sparris med misosmör
25 min
Förrätt
•
&format=webp)
Miso är en japansk proteinrik, fermenterad sojabönspasta och japanernas motsvarighet till buljongtärning. Det ger en god fyllighet till det mesta. Prova t ex att tillsätta lite miso nästa gång du kokar grönsakssoppa, eller en klick i köttfärssåsen. Garanterad smakhöjare!
Ingredienser
Färsk grön sparris
|
500 g |
---|---|
100 g | |
Vit misopasta
|
2 msk |
Lime, rivet skal och saft
|
½ |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Sesamfrön, gärna svarta
|
1 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Har du inga svarta sesamfrön går det givetvis bra att byta ut mot vita. Passa då på att rosta dem gyllene i en varm och torr stekpanna för godast smak.
Näringsvärden, per port
Energi:
233 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,2 g |
Protein: | 6,8 % | 3,9 g |
Fett: | 85,2 % | 22,4 g |
Kolhydrater: | 8 % | 4,6 g |

