Sötpotatiscurry

Sötpotatiscurry

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(22 st)

30 min

Den här smaksprakande curryn går bra att laga ihop av de grönsaker och rotfrukter som du har hemma i kylen, perfekt rest-fest!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl basmatiris

Gör så här

Gör så här

Koka linserna och riset enligt anvisning på förpackningarna var för sig. Skala och skiva lök och vitlök. Skala sötpotatisen. Skär sötpotatis och aubergine i tärningar. Fräs lök, vitlök, sötpotatis och aubergine i smör-&rapsolja ca 3 min i en gryta. Rör ner currypasta och salta. Häll på vatten och låt koka ihop ca 10 min. Rör ner yoghurten i grytan precis innan servering. Toppa curryn med linserna, strö över mynta och pumpakärnor och servera med ris.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 100 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag