Sötpotatiscurry

Sötpotatiscurry

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(14 st)

30 min

Den här smaksprakande curryn går bra att laga ihop av de grönsaker och rotfrukter som du har hemma i kylen, perfekt rest-fest!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • ½ dl hackad färsk mynta
  • 1 dl rostade pumpakärnor
  • 3 dl basmatiris

Gör så här:

Gör så här:

Koka linserna och riset enligt anvisning på förpackningarna var för sig. Skala och skiva lök och vitlök. Skala sötpotatisen. Skär sötpotatis och aubergine i tärningar. Fräs lök, vitlök, sötpotatis och aubergine i smör-&rapsolja ca 3 min i en gryta. Rör ner currypasta och salta. Häll på vatten och syrad grädde. Låt koka ihop ca 10 min. Toppa curryn med linserna, strö över mynta och pumpakärnor och servera med ris.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 740 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 100 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem