
Sötpotatiscurry
30 min
Den här smaksprakande curryn går bra att laga ihop av de grönsaker och rotfrukter som du har hemma i kylen, perfekt rest-fest!
Ingredienser
Antal portioner
- 1 dl belugalinser
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 500 g sötpotatis
- 1 aubergine
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 2 msk röd currypasta
- 1½ tsk salt
- 3 dl vatten
-
2 dl Arla Köket® matyoghurt
- ½ dl hackad färsk mynta
- 1 dl rostade pumpakärnor
- 3 dl basmatiris
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Koka linserna och riset enligt anvisning på förpackningarna var för sig. Skala och skiva lök och vitlök. Skala sötpotatisen. Skär sötpotatis och aubergine i tärningar. Fräs lök, vitlök, sötpotatis och aubergine i smör-&rapsolja ca 3 min i en gryta. Rör ner currypasta och salta. Häll på vatten och låt koka ihop ca 10 min. Rör ner yoghurten i grytan precis innan servering. Toppa curryn med linserna, strö över mynta och pumpakärnor och servera med ris.
Näringsvärden, per port
- Energi: 740 kcal
- Protein: 20 g
- Kolhydrater: 100 g
- Fett: 25 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut