Kycklinggryta med curry
Nytt

Kycklinggryta med curry

30 min
Huvudrätt
Går att frysa
Milda och krämiga smaker i denna lättlagade kycklinggryta med curry. För att få fram currysmaken extra mycket har vi med äpple i receptet. Servera kycklinggrytan rykande het med matvete. En suverän vardagsrätt att njuta av!
https://www.arla.se/recept/kycklinggryta-med-curry/

Gör så här

  • Skär kycklingen i munsbitar. Lägg i en skål och krydda med curry, paprikapulver och salt.
  • Skär purjolök i cm-stora bitar. Skala och finhacka vitlök. Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Tärna äpplet.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna eller traktörpanna. Bryn kycklingen 4-5 min.
  • Tillsätt purjolök, vitlök, broccoli och äpple. Fräs ca 2 min. Pudra över vetemjöl.
  • Rör ner grädde, soja och sambal oelek. Blanda väl. Låt sjuda ca 6 min. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  • Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera kycklinggrytan med matvete och mango chutney.
Klart!

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Curry
2 msk
Paprikapulver
1 msk
Salt
1 tsk
Purjolök
1
Vitlöksklyftor
2
Rött äpple
1
Broccoli
1
1 msk
Vetemjöl
1 msk
5 dl
Sambal oelek
1 msk
Japansk soja
2 msk
Till servering:
Matvete
3 dl
Mango chutney
4 msk