Söt majskaka

Söt majskaka

Betyg

(47 st)

Majskaka med ljuvlig kolasmak som serveras med mustig chokladkräm och glass är en annorlunda och överraskande god efterrätt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • 150 g Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 3 ägg
  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 5 dl vaniljglass

Chokladkräm

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör i socker, vaniljpulver, limeskal och -saft. Rör i ett ägg i taget och mjölet blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden. Servera kakan med varm chokladkräm och glass.

Näringsvärden, per per bit

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem