Söndagsstek med gräddsås
2 tim 20 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Bjud på en klassisk söndagsstek med gräddsås nästa gång du har söndagsmiddag. En god rätt som serveras bäst med potatis, saltgurka och svartvinbärsgelé.
Nytt
Ingredienser
Fransyska
|
800 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
½ tsk |
Gula lökar
|
2 |
Morötter
|
2 |
25 g | |
Vatten
|
5 dl |
Oxfond
|
1 msk |
Ansjovisfilé, med spad
|
30 g |
Lagerblad
|
3 |
Kryddpepparkorn
|
6 |
Sås:
2 msk | |
Vetemjöl
|
2 msk |
1 dl | |
Svartvinbärsgelé
|
2 msk |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Potatis
|
1½ kg |
---|---|
Saltgurkor
|
12 |
Svartvinbärsgelé
|
2 dl |
Gör så här
Sås:
Lägg till recept till tillagad
Köttet kan smaksättas med t ex krossade enbär, timjan eller andra torkade eller färska örter.
Näringsvärden, per port
Energi:
613 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 7,4 g |
Protein: | 22,9 % | 34,5 g |
Fett: | 29 % | 20,1 g |
Kolhydrater: | 48,1 % | 72,5 g |

