Söndagsstek med gräddsås
2 tim 20 min
•
Arbetstid: 1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Bjud på en klassisk söndagsstek med gräddsås nästa gång du har söndagsmiddag. En god rätt som serveras bäst med potatis, saltgurka och svartvinbärsgelé.
Ingredienser
|
Fransyska
|
800 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
½ tsk |
|
Gula lökar
|
2 |
|
Morötter
|
2 |
| 25 g | |
|
Vatten
|
5 dl |
|
Oxfond
|
1 msk |
|
Ansjovisfilé, med spad
|
30 g |
|
Lagerblad
|
3 |
|
Kryddpepparkorn
|
6 |
Sås:
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
| 1 dl | |
|
Svartvinbärsgelé
|
2 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Potatis
|
1½ kg |
|---|---|
|
Saltgurkor
|
12 |
|
Svartvinbärsgelé
|
2 dl |
Gör så här
Sås:
Markera receptet som tillagat
Köttet kan smaksättas med t ex krossade enbär, timjan eller andra torkade eller färska örter.
Näringsvärden, per port
Energi:
613 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,4 g |
| Protein: | 22,9 % | 34,5 g |
| Fett: | 29 % | 20,1 g |
| Kolhydrater: | 48,1 % | 72,5 g |