Köttgryta med rosmarin och sardeller
1 tim 40 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Denna köttgryta är riktigt smakrik och saftig. Sardellerna bidrar med god sälta och den färska rosmarinen ger en djup och fin smak. Koka gärna denna köttgryta dagen innan den ska avnjutas. Då hinner smakerna sätta sig extra bra.
Ingredienser
Grytbitar av nötkött
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
3 msk | |
Tomatpuré
|
3 msk |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
Vatten
|
2 dl |
Kinesisk soja
|
1 msk |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Sardellfiléer
|
6 |
2½ dl | |
Salt och peppar
|
1 |
Färsk persilja
|
1 knippe |
Till servering:
Potatisgnocchi eller rostade rotfrukter
|
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port utan tillbehör
Energi:
418 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 8 g |
Fett: | 29 g |

